Ruokaketju
+2
hanna74
Trisse
6 posters
Sivu 1 / 1
Ruokaketju
Mitä teette ruokaa tänään? Reseptejä? Minä väsään elämäni ekaa couscous-salaattia.
Trisse- Viestien lukumäärä : 401
Join date : 26.08.2009
vastaus
En mitään, en kyl yleensäkkään tee ruokaa, ostan jotain valmista.
Tänään ei tarvi tehä ruokaa kun olin kaverilla ja söin omppupiirakkaa ja jäätelöö niin paljon et kalorit riittää varmasti tän päivän.
Tänään ei tarvi tehä ruokaa kun olin kaverilla ja söin omppupiirakkaa ja jäätelöö niin paljon et kalorit riittää varmasti tän päivän.
hanna74- Viestien lukumäärä : 280
Join date : 09.08.2009
Vs: Ruokaketju
Nyt luinkin ohjeesta että tuon pitää antaa maustua seuraavaan päivään. Olipa tyhmä juttu - eipä siitä ole mitään iloa tälle päivälle sitten
Trisse- Viestien lukumäärä : 401
Join date : 26.08.2009
Vs: Ruokaketju
Pinaattilettuja ja pastasalaattia.
Muskut oikeen rakastaa noita, ainakin vielä kun ei pojalle ole selvinnyt et mun pastasalaatissa on juustoa raasteena
Muskut oikeen rakastaa noita, ainakin vielä kun ei pojalle ole selvinnyt et mun pastasalaatissa on juustoa raasteena
helu- Viestien lukumäärä : 182
Join date : 03.09.2009
Vs: Ruokaketju
No millaista tuli couscoussalaatista?
Helu, meidän vanhemmalla pojalla oli pitkään tuo sama juustokammo. Kyllä suututti, kun vauvan isä sitten kaikenpäivää valisti poikaa ruokapöydässä, että miten sinun lempiruokasi voi olla muka pizza, ellet syö juustoa, että katsos nyt tuota ja tuota ja tuota, ne ovat kaikki juustoa. Lapsi melkein itkua väänsi ja jäipä jopa lempipizza joskus syömättä.
En ole ruoanlaittotuulella. Lounaaksi söimme vauvan kanssa herkullisia keitettyjä perunoita, keitettyjä porkkanoita ja tonnikalahiutalemössöä suoraan purkista. Oli ihan hyvää.
Päivälliseksi pitää laittaa jotain, kun vanhempi lapsi ei tykkää tonnikalasta. Puuh.
:-D
Helu, meidän vanhemmalla pojalla oli pitkään tuo sama juustokammo. Kyllä suututti, kun vauvan isä sitten kaikenpäivää valisti poikaa ruokapöydässä, että miten sinun lempiruokasi voi olla muka pizza, ellet syö juustoa, että katsos nyt tuota ja tuota ja tuota, ne ovat kaikki juustoa. Lapsi melkein itkua väänsi ja jäipä jopa lempipizza joskus syömättä.
En ole ruoanlaittotuulella. Lounaaksi söimme vauvan kanssa herkullisia keitettyjä perunoita, keitettyjä porkkanoita ja tonnikalahiutalemössöä suoraan purkista. Oli ihan hyvää.
Päivälliseksi pitää laittaa jotain, kun vanhempi lapsi ei tykkää tonnikalasta. Puuh.
:-D
possu- Viestien lukumäärä : 430
Join date : 09.08.2009
Vs: Ruokaketju
Joo, koska lapselle jäi kaveri kylään, piti keksiä jotain tavallista ruokaa ja laitoin niitä keitettyjä perunoita ja porkkanoita ja sipulia kahdelle paistinpannulle ja toiselle laitoin viipaloitua lenkkimakkaraa ja toiselle rasian mustia torvisieniä ja paistoin. Oli ihan hyvää.
possu- Viestien lukumäärä : 430
Join date : 09.08.2009
Vs: Ruokaketju
Haluuks joku Hermiitin jauhelihakastikeohjeen?
Hermiitti- Viestien lukumäärä : 360
Join date : 06.09.2009
Vs: Ruokaketju
Toki Hermiitti, jos se on helppo ohje.
possu- Viestien lukumäärä : 430
Join date : 09.08.2009
Vs: Ruokaketju
possu, juu olen julkaissut ohjeistukseni jauhelihasoosille aiemmin HS.fi foorumilla! Tässä se on ja se pätee edelleen. Huomenna on nähkääs jauhelihasoosipäivä!
Perinteinen jauhelisoosi on kokemukseni mukaan hyvää ja halpaa.
Tarveaineet jauhelihakastike (ruskea kastike):
Vehnäjauhoa noin 3 ruokalusikallista
Voita kunnon nokare
1 isohko sipuli
400 grammaa sika-nauta jauhelihaa
vettä noin 0,5 litraa
suolaa reilu 1 teelusikallinen tai maun mukaan
Työvaiheet:
1. Ruskista nokareen voin kanssa jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon kuorittu ja silputtu sipuli ja suola siinä vaiheessa kun jauheliha on hieman ruskistunut
2. Kippaa hyvin paistettu eli ruskistettu jauhelihasipulisekoitus johonkin astiaan tai itse kastikkeen tarjoilukattilaan
3. Heitä kuumalle paistinpannulle reilu nokare noin 50 grammaa voita
4. Kun voi on sulanut ja kuumennut sekoita joukkoon jauhot paistinlastalla sekoittaen niin kauan kunnes jauhot ovat hyvin ruskistuneet
5. Lisää jauhojen joukkoon pannulle noin puoli litraa vettä puuhaarukalla sekoittaen.
6. Kippaa kastikeseos kattilaan ja lisää hieman suolaa.
7. Säädä kastikkeen paksuus lisävedellä lämpimällä levyllä mieleiseksi.
8. Lisää jauheliha kattilaan ja anna hautua vähän aikaa.
9. Tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.
Helpon miehen jauhelihasoosi tykötarpeet muuten suunnilleen samat kun yllä mutta lisäksi tulee tomaattimurskatölkki tai -purkki.
Helpon miehen jauhelihasoosissa muuten samanlainen valmistusprosessi, mutta jauhoja ei ruskisteta.
1. Laita tilkka kasarikattilaan vettä ja kippaa siihen tomaattimurska.
2. Tee jauhoista (2 ruokalusikallista) suurus murskatölkkiin tai vesilasiin haarukalla sekoittaen.
3. Kippaa suurus kiehuvaan tomaattimurskaliemeen.
4. Lisää ruskistettu jauhelihasipulisekoitus ja ripaus suolaa.
5. Tarjoile kuten ruskea jauhelihakastike.
Huom! Käytä jauhelihan ruskistamiseen rypsiöljyä.
Kahden hengen taloudessa jauhelihasoosia jää seuraavaksi päiväksi, jolloin sen voi syödä vaihtelun vuoksi vaikka keittetyjen makaaroonien kanssa.
Käyttäkää ohjeistuksestani huolimatta järkeä ruuanlaitossa, sillä paras lopputulos tulee itse oivaltamalla, mutta ohjeita kannattanee eka silmäillä, jos on epävarma olo.
Perinteinen jauhelisoosi on kokemukseni mukaan hyvää ja halpaa.
Tarveaineet jauhelihakastike (ruskea kastike):
Vehnäjauhoa noin 3 ruokalusikallista
Voita kunnon nokare
1 isohko sipuli
400 grammaa sika-nauta jauhelihaa
vettä noin 0,5 litraa
suolaa reilu 1 teelusikallinen tai maun mukaan
Työvaiheet:
1. Ruskista nokareen voin kanssa jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon kuorittu ja silputtu sipuli ja suola siinä vaiheessa kun jauheliha on hieman ruskistunut
2. Kippaa hyvin paistettu eli ruskistettu jauhelihasipulisekoitus johonkin astiaan tai itse kastikkeen tarjoilukattilaan
3. Heitä kuumalle paistinpannulle reilu nokare noin 50 grammaa voita
4. Kun voi on sulanut ja kuumennut sekoita joukkoon jauhot paistinlastalla sekoittaen niin kauan kunnes jauhot ovat hyvin ruskistuneet
5. Lisää jauhojen joukkoon pannulle noin puoli litraa vettä puuhaarukalla sekoittaen.
6. Kippaa kastikeseos kattilaan ja lisää hieman suolaa.
7. Säädä kastikkeen paksuus lisävedellä lämpimällä levyllä mieleiseksi.
8. Lisää jauheliha kattilaan ja anna hautua vähän aikaa.
9. Tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.
Helpon miehen jauhelihasoosi tykötarpeet muuten suunnilleen samat kun yllä mutta lisäksi tulee tomaattimurskatölkki tai -purkki.
Helpon miehen jauhelihasoosissa muuten samanlainen valmistusprosessi, mutta jauhoja ei ruskisteta.
1. Laita tilkka kasarikattilaan vettä ja kippaa siihen tomaattimurska.
2. Tee jauhoista (2 ruokalusikallista) suurus murskatölkkiin tai vesilasiin haarukalla sekoittaen.
3. Kippaa suurus kiehuvaan tomaattimurskaliemeen.
4. Lisää ruskistettu jauhelihasipulisekoitus ja ripaus suolaa.
5. Tarjoile kuten ruskea jauhelihakastike.
Huom! Käytä jauhelihan ruskistamiseen rypsiöljyä.
Kahden hengen taloudessa jauhelihasoosia jää seuraavaksi päiväksi, jolloin sen voi syödä vaihtelun vuoksi vaikka keittetyjen makaaroonien kanssa.
Käyttäkää ohjeistuksestani huolimatta järkeä ruuanlaitossa, sillä paras lopputulos tulee itse oivaltamalla, mutta ohjeita kannattanee eka silmäillä, jos on epävarma olo.
Hermiitti- Viestien lukumäärä : 360
Join date : 06.09.2009
Vs: Ruokaketju
Mä teen tomaatti- mozzarellasalaattia, possusuikaleita pippurisessa kermakastikkeessa; hauduttelen pitkään uunissa ruskistuksen jälkeen. Kai sitä täytyy tehdä lisäksi esim. perunamuussia.
Biancaliina- Viestien lukumäärä : 70
Join date : 17.08.2009
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
|
|