Tukari - varalla
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Brittihallitus pyysi anteeksi

Siirry alas

Brittihallitus pyysi anteeksi Empty Brittihallitus pyysi anteeksi

Viesti  HeppuHej lähetetty La Syys 12, 2009 1:55 pm

"Britannian pääministeri Gordon Brown on pyytänyt anteeksi epäinhimillistä tapaa, jolla brittiviranomaiset kohtelivat sotasankari Alan Turingia. "

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Brittihallitus+pyysi+anteeksi+natsikoodin+ratkaisijalta/1135249261590

"Alan Mathison Turing, OBE, FRS ([ˈt(j)ʊ(ə)rɪŋ], 23. kesäkuuta 1912 – 7. kesäkuuta 1954) oli brittiläinen matemaatikko ja logiikan tutkija, joka vuonna 1936 julkaisi formalisoimansa algoritmin ja tietojenkäsittelytieteessä käytetyn Turingin kone -käsitteen. Häntä pidetään yhtenä modernin tietojenkäsittelyn merkittävimmistä uranuurtajista. Toisen maailmansodan aikana hän johti Saksan laivaston Enigma-salakirjoituskoneen purkutyötä brittitiedustelun Bletchley Park -tukikohdassa. Sodan jälkeen hän suunnitteli yhden ensimmäisistä ohjelmoitavista digitaalisista tietokoneista ja myös rakensi prototyypin siitä Manchesterin yliopistossa. Hän esitti merkittäviä ja luonteenomaisesti provosoivia mielipiteitä keskustelussa koneiden ajattelukyvystä ja kehitti Turingin testin.

Muita hänen tutkimuskohteitaan olivat todennäköisyyslaskenta, kryptografia, lukuteoria ja algebra. Turing loi mainetta morfogeneesiteorian ideoijana. Sen avulla pyritään selittämään, millä tavoin geenit aiheuttavat eliöiden rakenteen ja muodon muodostumisen. Esimerkiksi seeprojen raitojen ja gepardien pilkkujen kehittymiseen liittyvät seikat kuuluvat morfogeneesin piiriin.

Turing oli homoseksuaali, minkä vuoksi häntä vainottiin. Turing teki lopulta itsemurhan. Hän sai tunnustuksen työstään sotasalakirjoituksen parissa vasta kuolemansa jälkeen."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
HeppuHej
HeppuHej

Viestien lukumäärä : 143
Join date : 01.09.2009

Takaisin alkuun Siirry alas

Brittihallitus pyysi anteeksi Empty Konnektionisti Turing

Viesti  Pertti Luukkonen lähetetty La Syys 12, 2009 2:54 pm

-
k o n n e k t i o n i s m i

1) Englantilaisen matemaatikon Alan Mathison Turingin (1912 - 1954) vuonna 1948 esittämä, 1980-luvulta levinnyt kognitiotieteellinen ote, joka painottaa rinnakkaista prosessointia mielessä, hermoverkoissa ja tietokoneissa. On syrjäyttänyt komputationismin.

2) Thorndiken termi trial and error -oppimisessa kuvaamaan stimulus-tilanteen (S) (ei ideoiden) ja responssin (R) välistä yhteyttä.
-.
Pertti Luukkonen
Pertti Luukkonen

Viestien lukumäärä : 326
Join date : 26.08.2009
Paikkakunta : Helsinki

http://granum.uta.fi/granum/index.php?kustantaja_id=241

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa